Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати намагаються розв'язати проблему з гуманитаркой

1 квітня 2013, 11:44
165
4
Реклама

Законопроектом № 2649 "Про внесення змін до Закону "Про гуманітарну допомогу" депутат Геннадій Зубко (фракція Батькивщины) пропонує виправити ситуацію, пов'язану з тим, що з початку 2013 року вантажі не визнаються гуманітарною допомогоюоскільки спецкомісію при Кабміні, яка мала такі повноваження, розформовано і ці повноваження передані Міністерству соціальної політики. Розмитнення зараз чекають сотні гуманітарних вантажів.

Проектом передбачається внесення змін до ст.5 Закону "Про гуманітарну допомогу"якими визначається порядок розгляду центральним органом виконавчої влади, що реалізовує держполітику у сфері соціального захисту населення, документів про визнання вантажів гуманітарною допомогою.

Згідно з проектом, вказаний орган влади на протязі 15 робочих днів з дня вступу відповідних документів приймає рішення про визнання або відмову визнання вантажу гуманітарною допомогою. У разі відмови одержувачеві гуманітарної допомоги спрямовується письмове повідомлення з вказівкою підстав. У разі усунення одержувачем причин, які стали основою для відмови, повторний розгляд документів здійснюється в строк, що не перевищує 10 робочих днів з дня отримання необхідних документів. У разі ж, якщо у встановлений законом термін не прийнято рішення про визнання або відмову визнання вантажу гуманітарною допомогою, такий вантаж вважається визнаним гуманітарною допомогою.

Ухвалення найближчим часом цього законопроекту, запевняє депутат, сприятиме визнанню вантажів, які знаходяться в зоні митного контролю, гуманітарною допомогою, що у свою чергу прискорить їх розвантаження, скоротить час перебування в зоні митного контролю і прискорить вступ до одержувачів цієї допомоги.

Довідка. Після прийняття урядової постанови від 21 січня 2013 роки № 23 припинила діяльність Комісія з гуманітарної допомоги при Кабміні. На підставі Указу Президента від 1 лютого 2013 року № 51 Міністерству соціальної політики були передані повноваження спеціально уповноваженого центрального органу виконавчої влади з питань гуманітарної допомоги.

Нагадаємо, як нещодавно стверджувала на засіданні ВР Міністр соцполитики Наталія Королеская, "контрабанда через гуманитарку в Україну не пройде".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини