Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Україна переходить на літній час

29 березня 2013, 17:29
181
2
Реклама

У ніч з 30 на 31 березня у Україні стрілки годинника переведуть на годину вперед.

Відмітимо, що в січні 2013 року уряд подав до парламенту законопроект про порядок числення часу на території України, яким передбачається застосування григоріанського календаря без весняних і осінніх переведень годинників (читайте детальніше - Перехід на літній час планують відмінити).

Перехід на зимовий час здійснюється відповідно до постановою Кабінету Міністрів від 13 травня 1996 року. згідно з яким введений такий порядок числення часу на території України: час другого часового поясу (київський час) з перекладом щорічно годинникової стрілки в останнє воскресіння березня о 3 годині на 1 годину вперед і в останнє воскресіння жовтня о 4 годині на 1 годину тому.

Нагадаємо, в 2011 році Верховна Рада відміняла перехід на зимовий час, але потім повернулася до старої системи і 30 жовтня 2011 року Україна переклала стрілки годинника на одну годину тому, а 25 березня 2012 року знову перейшла на літній час. Минулого року на зимовий час Україна перейшла в день парламентських виборів.

У свою чергу, Укрзализныця просить пасажирів бути уважними і планувати свої поїздки з урахуванням зміни часу. Пасажирські і приміські потяги, які в цей час знаходитимуться в дорозі, рухатимуться зі збереженням усіх зупинок. З 4:00 31 березня пасажирські потяги далекого і приміського повідомлення, а також вантажні потяги, вирушатимуть по діючому графіку відповідно до "літнього" часу.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини