Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутат хоче заборонити фотографуватися з тваринами

29 березня 2013, 12:49
261
0
Реклама

Нардеп-ударовец Микола Паламарчук запропонував визначити порядок використання тварин при здійсненні відео- і фотографуваньа також посилити відповідальність за жорстоке поводження з тваринами. Законопроект № 2651 передбачає внесення змін в КоАП і Закону про захист тварин.

Так, КоАП запропоновано доповнити новою статтею 88-3 - Використання тварин при здійсненні видео-и фотографувань з метою отримання прибутку у невизначених. Це спричиняє за собою накладення штрафу від 5 до 20 неоподатковуваних мінімумів з конфіскацією тварин. А повторне порушення впродовж року - штраф 9 - 24 неоподатковуваних мінімумів з конфіскацією. Статтю 89 КоАП (Жорстоке поводження з тваринами) також запропоновано доповнити можливістю конфіскації тварини.

Крім того, пропонується нова стаття 265-4 - Тимчасове вилучення тварин. Його заплановано застосовувати при здійсненні вищезгаданих порушень. Вилучена тварина доставлятимуть для тимчасового утримання в спецпритулок. Тварина вилучається до ухвалення рішення у справі про адміністративне правопорушення, а після розгляду справи, залежно від результатів розгляду, його в установленому порядку конфіскують або повертають власникові.

У Законі про захист тварин нардеп пропонує встановити, що використання тварин при здійсненні відео - і фотографувань з метою отримання прибутку дозволяється тільки у встановлених місцях:

- в куточках живої природи
- в зоопарках
- в національних природних і регіональних ландшафтних парках, у біосферних і природних заповідниках, центрах розведення тварин
- в цирках.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини