Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Скандальну помилку у бланку біометричного паспорта пообіцяли виправити

28 березня 2013, 17:23
389
9
Реклама

У зв'язку з виявленням у бланку паспорта громадянина України, який затверджений постановою Кабінету Міністрів від 13.03.2013 № 185, помилки в написанні назви держави Україна на арабській мовіприймаються заходи по виправленню цієї помилки перекладачів і внесенні відповідних змін до нормативно-правових актів.

Державна міграційна служба пообіцяла забезпечити врегулювання цього питання до моменту початку оформлення і видачі паспортів громадянина України нового зразка, так що жоден паспорт з помилкою в Україні виданий не буде.

Джерело: ГМС.

Нагадаємо, що в зразку біометричного паспорта днями виявилася помилка - назва нашої країни на арабській мові написана як "Уркаина". Друкарську помилку в новому паспорті помітив кримський історик Олекса Гайворонский, про що написав на своїй сторінці в Facebook. Професійні арабісти підтвердили це, ометив, що є ще одна помилка, і назва читається як "Урканий". Назва країни на різних мовах накреслена на блакитному фоні. Арабський варіант можна розгледіти праворуч від великого жовтого тризубця.



Нагадаємо, що перший біометричний паспорт обіцяють видати в 2016 році, детальніше читайте - Коли можна буде отримати біометричний паспорт?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини