Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Завершений третій конкурсний відбір безкоштовних адвокатів

26 березня 2013, 14:44
99
0
Реклама

За підсумками третього конкурсного відбору адвокатів для надання безкоштовної вторинної правової допомоги були відібрано 429 адвокатів. Всього заявку на участь в третьому конкурсі подавали 489 адвокатів.

Нагадаємо, в 20012 році були проведені два конкурси, за підсумками яких були відібрані 2566 адвокатів для надання безкоштовної вторинної правової допомоги у рамках Закону України "Про безкоштовну правову допомогу" через центри БВПП.

Як повідомив директор Координаційного центру правової допомоги Андрій Вишнєвський, від конкурсу до конкурсу професійний рівень і мотивація адвокатів істотно вищі. Це дозволяє підтримувати здорову конкуренцію усередині системи БПП і забезпечувати належну якість її надання.

Відмітимо, що 13 адвокатів після проходження анонімного тестування і індивідуальної співбесіди не набрали достатнього для проходження конкурсу балу - 3,5 за пятибалльной шкалою (при проведенні другого конкурсу він складав 3).

Таким чином за станом на сьогодні в реєстри адвокатів, БВПП, що роблять, включені дещо більше 3000 адвокатівтобто 1 адвокат на 15 000 населення. Три конкурси дозволили рівномірно забезпечити громадськими захисниками усю територію України.

Джерело: ВККА.ні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини