Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

"Моральні" експерти прочитали підручник для школярів про секс

25 березня 2013, 12:52
404
4
Реклама

Національна комісія з моралі виражає стурбованість з приводу реалізації в загальнодоступній мережі продукції під виглядом учбової літератури, в якій пропонується впровадження систем виховання дітей, що не пройшли професійну експертизу Міністерства освіти і науки України, і яка не має відповідного грифа.

Так, фахівцями апарату Нацкомиссии проведено дослідження змісту екземпляра книги "Секс. Підручник для школярів загальноосвітніх учбових закладів. Початковий рівень" / Саша Смилянская. Сергій Юзмухаметов. - К.: Видавництво "Майстер-клас". 2011. - 160 с. БКК 74.200.56 С50.- ISBN 978-966-444-281-4 на відповідність чинному законодавству у сфері захисту суспільної моралі. Автори відносять книгу до учбовому виданню і до підручників для школярів загальноосвітніх учбових закладів.

В ході дослідження була використана додаткова інформація про видання, яка розміщена на офіційному сайті Міносвіти, де вказано, що "книга не є підручником для загальноосвітніх учбових закладів України. Видання не надавалося на науково-методичну експертизу, яка є обов'язковою для усіх підручників і навчальних посібників для шкіл, і не отримувало відповідний гриф МОН".

Читайте також: Якими підручниками можна користуватися в школах?

Фахівці Міносвіти також закликають авторів таких "підручників" не вводити в оману читачів, посилаючись на нібито позитивні рекомендації МОН, і відмічають, що в школи це видання допущене не буде.

"За результатами дослідження зроблений висновок, що книга має ознаки любительського видання з суб'єктивною думкою, яка, можливо, навіяна життєвим досвідом кожного з авторів, і може мати непередбачуваний ефект впливу на несформовану психіку дітей 10-12 років"- говориться в повідомленні Комісії.

Джерело: Нацкоммор.

Нагадаємо, що експерти Комісії з моралі також знайшли порнографію в Інтернеті.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини