Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати пропонують розмежувати карну і адмінвідповідальність за жорстоке поводження з тваринами

22 березня 2013, 16:30
166
2
Реклама

Реагуючи на звернення Західноукраїнського суспільства захисту тварин, нардеп-свободовец Руслан Кошулинский спільно з колегами по фракції И. Фарион, Ю. Михальчишиным, А. Витивым і А. Тягнибоком зареєстрував у ВР законопроект № 2609 про внесення змін до УК і КоАП відносно відповідальності за жорстоке поводження з тваринами і порушення правил їх змісту.

Народні депутати відмітили, що необхідність внесення змін обумовлена, передусім, складністю відмежування жорстокого поводження з тваринами, яке кваліфікується як злочин, передбачений ст. 299 УК України, від адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 89 КоАП.

У діючих редакціях ст. 299 УК і ст. 89 КУпАП, які мають однакову назву "Жорстоке поводження з тваринами", відсутні істотні ознаки для їх розмежування. Це обумовлює різну судову практику при кваліфікації відповідних дій, а отже порушує принцип справедливості. "Норми чинного законодавства створюють ситуацію, при якій людина за одно і те ж дію може нести два різні види відповідальності"- відмітив співавтор документу Руслан Кошулинский.

Законопроектом пропонується чітко визначити:

- карною відповідальності підлягає жорстоке поводження з тваринами, їх тортури і умертвіння;

- адміністративною - порушення правил змісту і поводження з тваринами.

При цьому під "жорстокими методами" розуміється "спричинення побоїв, позбавлення їжі або води, вплив термічних чинників або хімічних речовин".

Руслан Кошулинский також призвав громадські зоозащитные організації надавати свої пропозиції по удосконаленню українського законодавства у сфері регулювання стосунків людини з тваринним світом.

Джерело: ВР.

Читайте також:
Депутат хоче заборонити собачі бої і Прокуратуру просять закрити сайти "догхантеров".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини