Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати ратифікували спрощення візового режиму з ЄС

22 березня 2013, 15:03
157
0
Реклама

Сьогодні ВР ухвалила Закон (законопроект № 0015) про ратифікацію Угоди о спрощенні візового режиму з Європейським Союзом.

Нагадаємо, вищезгадана угода була підписано у Брюсселі 23 липня 2012 року, і розширює перелік осіб, які підпадають під категорію, претендентів на отримання віз в країни ЄС за спрощеною процедурою.

Зокрема, під дію документу підпадають не лише журналістиале і технічні члени їх команд (оператори, звукорежисери і т. д.). Журналістам також надається можливість надання листа-підтвердження від працедавця замість запрошення приймаючої сторони.

Візові спрощення поширюються і на громадян, які відвідують не лише родичів - громадян України, які проживають в ЄС, але і безпосередньо родичів - громадян ЄС. Список поповнився також і супроводжуючими облич, які потребують медичного лікування.

Крім того, з'явилося чотири нові категорії осібна яких також поширюватиметься спрощена візова процедура: члени громадських організацій; що беруть участь в міжнародних форумах (семінарах, виставках і так далі); представники релігійних громад; учасники програм трансграничної співпраці у рамках програм ЄС.

Ця угода підлягає твердженню сторонами згідно з внутрішніми процедурами і набуває чинності в перший день другого місяця з дати отримання останнього письмового повідомлення сторін про виконання таких процедур.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини