Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Іменні ж/д квитки почнуть продавати з квітня

22 березня 2013, 13:19
614
0
Реклама

Постанова Кабміну від 6.03.2013 № 160 про внесення змін до Порядку обслуговування громадян же/д транспортом сьогодні опубліковано в Урядовом кур'єрові. Як повідомляє Укрзализныця, з 6 квітня 2013 року оформлення проїзних документів на поїздку залізничним транспортом здійснюватиметься за новими правилами - з внесенням в проїзний документ прізвища і імені пасажира за словами особи, яка купує квитки (здійснює оплату).

Документ, що засвідчує особу, необхідно пред'являти тільки при посадці в потяг (паспорт, водійські права і тому подібне).

При оформленні проїзних документів з використанням мобільного зв'язку, Інтернету спеціалізованих автоматів самообслуговування і так далі прізвище і ім'я особи, яка здійснюватиме поїздку, відмічає особа, що здійснює оформлення і оплату проїзного документу.

Проїзні документи, придбані до набуття чинності цієї постанови, в яких не вказані ПІБ пасажира, є дійсними, і посадка в потяг здійснюватиметься без пред'явлення документу, що засвідчує особу.

Відносно проїзних документів, придбаних за пільговими цінамипорядок продажу проїзних документів залишається незмінним - документ, що підтверджує право на пільговий проїзд, необхідно пред'являти як при купівлі квитка, так і при посадці. При посадці в потяг пасажирові, який має пільговий проїзний документ, необхідно пред'явити сам проїзний документ (квиток) і документ, що підтверджує право на пільговий проїзд. Інших додаткових документів, що засвідчують особу, пред'являти не треба. Як і раніше, при подорожі з дитиною до 14 років з собою треба мати проїзний документ і оригінал документу, який підтверджує вік дитини.

На потяги приміського сполучення і регіональні потяги на проїзних документах (окрім пільгових і безкоштовних) прізвище і ім'я особи не вказуються і посадка здійснюється без пред'явлення документів, що засвідчують особу.

Читайте також, що робити, якщо прізвище складне, а також що придумали перекупники квитків.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини