Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Термін виконання громадських робіт зараховуватиметься в страховий стаж безробітних

22 березня 2013, 09:35
172
0
Реклама

Кабмін 20 березня 2013 року прийняв постанову "Про затвердження Порядку організації громадських і інших робіт тимчасового характеру". У документі передбачено, що до громадських і іншим роботам тимчасового характеру можуть притягуватися на добровільних засадах безробітні; обличчя, які працюють неповний робочий день; студенти; пенсіонери і інші особи.

Вказаним Порядком, в порівнянні з попереднім, визначено нове розмежування джерел фінансування організації громадських робіт. Тепер фінансування здійснюватиметься за рахунок засобів Фонду соцстрахування на випадок безробіття і місцевих бюджетів (пропорційно рівними частинами 50:50), а також засобів працедавців і інших джерел. Раніше фінансування здійснювалося переважно за засоби Фонду.

Порядком врегульовано питання оплати праці за виконання громадських робіт : за фактично виконану роботу, але не менше мінімальної зарплати.

Крім того, зафіксовано, що в трудові книжки особам, які виконували вказані роботи, буде внесений відповідний запис, а період участі в таких роботах зараховуватиметься у страховий стаж зареєстрованих безробітних.

Громадські роботи і інші роботи тимчасового характеру організовуються для зареєстрованих безробітних; працівників, які втратили частину заробітної плати внаслідок вимушеного скорочення передбаченої законодавством тривалості робочого часу у зв'язку із зупинкою (скороченням) виробництва продукції без припинення трудових стосунків; незареєстрованих осіб. Рішення відносно організації і фінансування громадських робіт приймається місцевими органами влади. У рішенні визначається перелік видів громадських робіт, джерела і об'єми фінансування.

Роботи тимчасового характеру організовуються працедавцями для виконання робіт строком до 180 календарних днів і фінансуються за рахунок засобів працедавця і інших джерел, не заборонених законодавством.

За прогнозами, цього року в громадських роботах зможуть взяти участь більше 300 тисяч громадян.

За інформацією прес-служб Минсоцполитики і Держпідприємництва.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини