Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Запропоновано не платити за комунальні послуги без договорів

22 березня 2013, 09:02
1030
8
Реклама

Депутат-ударовец Руслан Сольвар зареєстрував у ВР законопроект № 2555 про внесення доповнення в Закон "Про житлово-комунальні послуги" - відносно укладення договорів.

Законопроектом пропонується доповнити статтю 32 Закони про ЖК-послуги новим положенням: "Виконавець не має права надавати споживачеві платіжний документ до плати за житлово-комунальні послуги до укладення договору, передбаченого підпунктом 3 пункти 2 статті 21 і статті 26 цього Закону", що зробить неможливим стягнення плати за ЖК-послуги без встановлення договірних стосунків між виконавцем і споживачем цих послуг.

На практиці склалася ситуація, коли багато підприємств ЖКГ, незалежно від форми власності і відомчого підпорядкування, під різними приводами чи уникають свідомо не виконують обов'язків по підготовці і укладенню із споживачем договорів на надання ЖК-послуг з визначенням відповідальності за дотримання умов його виконання сторонами договору. А чинний Закон про ЖК-послуги містить пряму норму, яка зобов'язує житлово-комунальне підприємство підготувати і укласти із споживачем договір на надання житлово-комунальних послуг згідно з яким щомісячно нараховується плата за послуги.

Як пояснив нардеп, необхідність внесення відповідних змін обумовлена численними зверненнями громадян, які скаржаться на необгрунтовану високу вартість ЖК-послуг (причому вони неналежної якості або взагалі не надаються). Дуже часто платіжні документи спрямовуються для оплати споживачеві безпідставно, за відсутності належним чином укладеного договору, що є прямим порушенням цього Закону.

Ухвалення законопроекту дасть можливість споживачам отримувати і контролювати якість послуг, що надаються виконавцем, і їх відповідність встановленим тарифам. Це повинно зробити неможливим порушення договірної дисципліни з боку житлово-комунальних підприємств.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини