Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Українці старше 45 років отримають ваучери на навчання нової професії

21 березня 2013, 10:48
186
0
Реклама

Українці за наявності определеннх умов отримають право на прискорене навчання нової професії або підвищення кваліфікації. Відповідна процедура визначена прийнятим 20 березня 2013 року постановою КМУ "Про твердження Порядку видачі ваучерів для підтримки конкурентоспроможності людини на ринку праці".

Законом "Про зайнятість населення" передбачено право громадян у віці від 45 роківщо мають страховий стаж не менше 15 роківна одноразове отримання "ваучера" для оплати прискореного навчання нової професії або підвищення кваліфікації із затвердженого переліку професій.

Вартість ваучера встановлюється в межах вартості навчання, але не може перевищувати 10 прожиткових мінімумів для працездатних осіб (з 1 січня 2013 року - 11 470 гривен).

Затверджений Порядок визначає механізм видачі і оплати ваучера органами Державної служби зайнятості, а також перелік професій, по яких може бути виданий ваучер. На підставі аналізу і прогнозу потреб галузей економіки в робочій силі, в перелік включені професії для кадрового забезпечення таких пріоритетних галузей, як будівництво, агропромисловий комплекс, транспортна інфраструктура і інформаційні технології.

Згідно з постановою, Міносвіти щорічно подаватиме в держслужбу зайнятості перелік учбових закладівякі мають право навчати по затверджених професіях. А Мінекономрозвитку щорічно подаватиме Минсоцполитики пропозиції відносно включення в перелік нових професій, потреба в яких відчувається на ринку праці.

Оплата ваучера здійснюється за рахунок засобів Фонду соціального страхування на випадок безробіття. Очікується, що вже цього року ваучерами зможуть скористатися близько 20 тисяч українців.

За інформацією прес-служби Минсоцполитики.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини