Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Планується створити систему моніторингу природного довкілля

20 березня 2013, 11:33
94
0
Реклама

Погоджений проект постанови уряди "Про затвердження Порядку проведення моніторингу природного довкілля підприємствами, установами і організаціями, діяльність яких приводить або може привести до погіршення стану природного довкілля і Положення про автоматизовану інформаційно-аналітичну систему моніторингу природного довкілля і забезпечення доступу до екологічної інформації".

Нагадаємо, що згідно із Законом "Про охорону природного довкілля", моніторинг за станом природного довкілля обов'язково здійснюється підприємствами, установами і організаціями, діяльність яких приводить або може привести до погіршення стану природного довкілля. Вказані підприємства, установи і організації зобов'язані безоплатно передавати відповідним держорганам аналітичні матеріали своїх спостережень.

Мінекології як розробник проекту відмічає, що метою прийняття постанови є створення і функціонування інформаційно-аналітичної системи моніторингу довкілля і забезпечення доступу до екологічної інформації фізичних і юридичних осіб.

Цей проект Мінприроди вже поступав на узгодження в Держпідприємництва. Але запропонована тоді редакція проекту не була підтримана. Після ряду погоджувальних нарад проект був допрацьований в робочому порядку. Зокрема, пункт 2 Положення доповнений новим абзацом: "Підключення суб'єктів локальної автоматизованої системи моніторингу до автоматизованої системи моніторингу здійснюється на безвідплатній основі".

Джерело: Держпідприємництва.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини