Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Раді поговорять про дотримання прав людини

20 березня 2013, 11:02
127
0
Реклама

Учора Верховна Рада прийняла постанову (проект № 2085) про проведення парламентських слухань на тему: "Стан дотримання прав людини в Україні".

12 червня 2013 року у залі пленарних засідань ВР депутати за участю представників влади і громадськості запланували системно обговорити проблеми захисту прав людини, наступні кроки на шляху вдосконалення законодавчого регулювання у вказаній сфері.

Стан дотримання прав людини в Україні викликає занепокоєння у народних депутатів, найбільше вони переживають з приводу дотримання прав людини у карному судочинствіде нерідкі випадки застосування тортур і інших форм жорстокого поводження. Не менш гострою є проблема функціонування системи правосуддя. Найбільше нарікань громадян викликає невиконання судових рішеньсудова тяганина. Існують проблемні питання і у виконанні Україною рішень ЕСПЧ.

Кабмін повинен підготувати і подати в Раду інформаційно-аналітичні матеріали з питання парламентських слухань, а парламентські комітети з питань прав людини і з питань верховенства права - забезпечити підготовку і проведення слухань. Постанова містить також ряд доручень іншим організаціям і установам.

Також учора депутати прийняли постанови про проведення парламентських слухань стосовно виконання судових рішень і перспектив української книги.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини