Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оподаткування депозитів на Кіпрі серйозно не вплине на Україну, - Азаров

19 березня 2013, 16:08
217
0
Реклама

Наміри Кіпру ввести оподаткування депозитів не зроблять серйозного впливу на Україну, заявив Прем'єр-міністр Микола Азаров на прес-конференції в Києві.

"Для нас таких серйозних наслідків не будеяк, скажімо, для російського капіталу"- переконаний глава українського уряду.хоча "облік, скільки українського капіталу вийшло на Кіпр з урахуванням складності перекладу, зробити досить складно".

На думку Н. Азарова, кіпрській владі таке рішення далося непросто: "Я думаю, що у нього не було ніякої альтернативи в ухваленні таких рішень. Йому був поставлений ультиматум: або дефолт, або такий, практично конфіскаційний, спосіб. І єдине, що йому залишалося - це максимально пом'якшити наслідки такого кроку для простих людей, які зберігають свої депозити в сумі менше 100 тис. євро". При цьому Прем'єр переконаний, рішення з цього питання повинне прийматися якнайшвидше, тому що затягування лише ускладнить ситуацію, яка і так непроста для банківської системи.

В той же час, українська влада до таких заходів прибігати не будезапевнив Прем'єр: "Таких рішень пропонувалося багато, але ми жодного разу на це не пішли".

Н. Азаров радить українцям зберігати гроші в національній валюті у вітчизняних банках.

Джерело: КМУ.

Як повідомляють ЗМІ, новий урядовий законопроект про податок на депозити вкладників в кіпрських банках вже внесений до парламенту країни, згідно з ним податок по вкладах до 20 тисяч євро стягуватися не буде. У обмін кожен вкладник зможе отримати акції або облігації банків. Але за попередніми даними, уряду бракує голосів депутатів для ухвалення законопроекту.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини