Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд вирішив розвивати ядерну медицину для боротьби з онкоболезнями

19 березня 2013, 14:19
98
0
Реклама

Кабмін розпорядженням від 13 березня 2013 року № 130-р "Про схвалення Концепції розвитку ядерної медицини на період до 2017 року" визначив основні завдання по забезпеченню розвитку в Україні ядерної медицини шляхом впровадження новітніх ядерно-физических методів. Ці методи спрямовані на надання своєчасної і якісної медичної допомоги хворим, підвищення якості первинної діагностики.

Ядерна медицина - ефективний діагностичний і терапевтичний інструмент, при якому використовуються радіонукліди і іонізуюче випромінювання для дослідження функціонального і морфологічного стану організму, а також для лікування захворювань людини. Найбільш суттєве значення придбаває застосування технологій ядерної медицини під час діагностики і лікування онкологічних захворювань.

Виконання завдань, визначених документом, передбачається декількох напрямах - діагностичному, лікувальному, виробництві радиофармпрепаратов, науковому і кадровому забезпеченні. Реалізація Концепції дозволить привести ядерну медицину України у відповідність з європейськими і світовими стандартами діагностики і лікування хворих, а також створити науково-технічну базу розвитку такої медицини.

Реалізувати Концепцію передбачається впродовж 2013 - 2017 років. Зокрема, очікується:

- підвищення якості первинної діагностики захворювань на 10 %;
- поліпшення результатів лікування онкологічних хворих на 7 %;
- зменшення ризиків рецидивів злоякісних пухлин;
- зниження смертності від онкологічних захворювань на 5 % і так далі

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини