Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Янукович доручив скоротити термін оформлення паспорта

18 березня 2013, 09:50
147
0
Реклама

Віктор Янукович доручив до грудня 2013 року скоротити максимальний термін оформлення паспорта громадянина України до 10 робочих днів (уперше або у разі його обміну) і максимальний термін оформлення закордонного паспорта - до 20 робочих днів.

Такі доручення дані Прем'єр-міністрові, Міністерству внутрішніх справ і Державній міграційній службі України - в плані дій на 2013 рік, затвердженому Указом Президента України від 12 березня 2013 року № 128/2013.

Документом передбачається також встановлення можливості термінового оформлення паспорти громадянина України для виїзду за кордон в строк до 7 робочих днів за умови сплати подвійного розміру державного мита (адміністративного збору) і незалежно від місця проживання особи.

Також уряд за сприяння Госавиаслужбы і Укрморречинспекции повинне забезпечити оформлення і видачу паспорта громадянина України для виїзду за кордон з безконтактним електронним носієм і можливістю внесення в нього основних і додаткових біометричних даних. Але нагадаємо, що по затвердженнях ГМС, перший біометричний паспорт видадуть не раніше 2016 року.

Зокрема, цим Указом запланована і розробка законопроекту про деривати. Читайте також про плани В. Януковича стосовно євроінтеграції.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини