Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутат хоче заборонити собачі бої

18 березня 2013, 09:01
488
1
Реклама

Внести зміни до Карного кодексу з метою заборонити собачі бої пропонує нардеп з фракції ПР Антон Яценко. У пояснювальній записці до свого законопроекту № 2533 він стверджує, що проведення боїв за участю тварин як спосіб проведення часу і розваги певної частини населення завдає значної шкоди суспільству.

Відмітимо, що з 2006 року, після ухвалення Закону про захист тварин від жорстокого поводження, собачі бої в Україні заборонені. Але як розповідає нардеп, на практиці вони не зникли, а просто перейшли в підпіллі. Крім того, частішають випадки, коли власники собак бійцівських порід влаштовують так звані тестові боївипускаючи на арену изнеможденных голодом і жаданням собак, і нацьковують їх один на одного. Бої можуть тривати до моменту смерті однієї з собак, і найчастіше собаки помирають майже відразу після бою.

За деякими даними, популярність в Україні придбаває і використання диких тварин, розміщених в клітинах, - лисиць, ведмедів, борсуків, єнотів і інших - для нацьковування на них мисливських собак. Такі дії є варварськими і аморальними, і потребують контролю з боку держави, - відмічає депутат.

Законопроектом пропонується доповнити ст.299 УК і встановити, що проведення собачих боїва також селекція, навчання і використання собак для боїв, нацьковування тварин (хребетних) один на одного, досконале для проведення спортивних, видовищних заходів, являється карним злочиномза яке передбачена відповідальність: штраф від 200 неоподатковуваних мінімумів прибутків громадян або обмеження свободи на строк до 3 років, або позбавлення волі на той же термін.

А. Яценко сподівається, що такі законодавчі зміни виховають у населення почуття людяності.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини