Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Створені перші всеукраїнські СРО арбітражних керівників

15 березня 2013, 10:20
243
0
Реклама

Міністерство юстиції як державний орган з питань банкрутства своїми наказами від 11.03.2013 № 405/5 і № 406/5.визнало статус всеукраїнських саморегулируемых організацій арбітражних керівників - ОО Асоціація антикризового менеджменту і ОО Національна саморегулируемая організація арбітражних керівників.

Саморегулируемая організація арбітражних керівників може бути визнана всеукраїнською громадською організацією, объединяющаей арбітражних керівників, якщо вона здійснює повноваження по громадському регулюванню діяльності арбітражних керівників. Така організація повинна налічувати не менше 100 арбітражних керівників. Її члени повинні взяти участь не менше чим в 100 процедурах, вживаних в справах про банкрутство.

СРО арбітражних керівників має право здійснювати контроль за виконанням положень профільного Закону і інших нормативно-правових актів в діяльності арбітражних керівників - членів, а також брати участь в розробці нормативно-правових актів і заходах з питань відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкротом. Також ці організації мають право здійснювати захист інтересів своїх членів в органах державної влади і органах місцевого самоврядування; інформувати суспільство про практику і проблемні питання в процедурах банкрутства.

Крім того, саморегулируемые організації арбітражних керівників мають право брати участь в професійній підготовці арбітражних керівників і підвищенні їх професійного рівня.

Джерело: Мінюст.

Читайте також -
СРО арбітражних керівників в Україні: реалії і перспективи (про реалії формування саморегулируемых організацій в Україні і пов'язаних з цим проблемах арбітражних керівників); Відома форма заяви про визнання статусу всеукраїнської СРО арбітражних керівників.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини