Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінімальний термін оренди земель пропонують встановити на 7 років

14 березня 2013, 17:56
104
0
Реклама

В умовах мораторію або обмеженого ринку земель нині альтернативою відносно розвитку земельних стосунків в Україні повинна стати оренда, вважають в Госземагентстве. У урядовому законопроекті "Про оборот земель сільськогосподарського призначення"який розробляється в агентстві, передбачається встановити мінімальний термін оренди - 7 років.

"Треба ввести
вільне відчуження оренда. Також треба перетворити право оренди на предмет запоруки у банку... - розповів голова Госземагентства Сергій Тимченко. - На сьогодні Госземагентство ініціює введення норм по обмеженню об'ємів оренди сільгоспземель. Для регулювання цих стосунків цілком досить діючих норм антимонопольного законодавства".

У 2013 році у зв'язку зі зміною порядку реєстрації договорів оренди багато сільгоспвиробників зазнають певні труднощі, пэтому Госземагентство спільно з Міністерством юстиції виступає з терміновою законодавчою ініціативою відносно спрощення процедури реєстрації прав на землю в частині оренди. Зокрема, пропонується здійснювати реєстрацію права оренди паїв без повторної первинної реєстрації прав власності громадян на ці ділянки.

За інформацією прес-служби Госземагентства.

Читайте також:
Депутат хоче підвищити вартість оренди з/х землі .

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини