Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Набуло чинності положення про медогляд водіїв

14 березня 2013, 16:08
2862
2
Автор:
Реклама

Спільним наказом від 31.01.2013 р. № 65/80 Мінохоронздоров'я і МВС затвердили Положення про медичний огляд кандидатів у водії і водіїв транспортних засобів.

Медогляди кандидатів у водії і водіїв транспортних засобів підрозділяються на:

- попередні;

- періодичні;

- щозмінні передрейсові і послерейсовые огляди;

- позачергові огляди.

Встановлено, що періодичному медогляду підлягають водії транспортних засобів для підтвердження права на управління транспортним засобом:

- у віці до 55 років (включно) - один раз в 10 років;

- у віці від 56 до 75 років (включно) - один раз в 3 року;

- у віці від 76 років і старше - один раз в рік.

Водії, що виконують роботи по перевезенню пасажирів і вантажів, підлягають періодичному медогляду 1 раз на рік.

До складу медкомісії входять:

- лікар-терапевт (голова комісії);

- лікар-невропатолог;

- лікар-отоларинголог;

- лікар-офтальмолог;

- лікар-хірург.

Перелік установ охорони здоров'я, якою надається право створювати медкомісії і проводити попередній, періодичний і позачерговий медичні огляди, щорічно затверджується відповідно наказами Мінохоронздоров'я АРК, структурними підрозділами з питань охорони здоров'я обласних, Київською і Севастопольською міських держадміністрацій за заявительному принципом.

Попередній (періодичний) медогляд кандидатів у водії (водіїв) транспортних засобів проводиться медкомісією з метою вирішення питання про придатність особи до безпечного управління транспортним засобом, враховуючи Перелік захворювань і недоліків, при яких особа не може бути допущена до управління відповідними транспортними засобами. Медогляд включає:

- загальне обстеження фахівцями медкомісії;

- лабораторне і функціональне обстеження (загальний аналіз крові і сечі, аналіз крові на цукор, ЕКГ, обстеження гостроти і полів зору, обстеження вестибулярного апарату, визначення групи крові і резус-фактора).

Попередній (періодичний) медогляд проводиться за рахунок замовника.

У разі незгоди кандидата у водії (водія) транспортного засобу з результатам попереднього (періодичного) медогляду він може оскаржити рішення медкомісії в структурному підрозділі з питань охорони здоров'я обласної, Київської і Севастопольської міської держадміністрації і / або в судовому порядку.

Положення про медичний огляд кандидатів у водії і водіїв транспортних засобів, затверджене наказом Мінохоронздоров'я і МВС від 05.06.2000 р. № 124/345 втратило силу відповідно до наказу від 15.02.2013 р. № 124/151.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини