Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Скоро ж/д квитки стануть іменними

14 березня 2013, 15:52
282
1
Реклама

Кабінет Міністрів все-таки вирішив ввести іменні залізничні квитки з вказівкою в них прізвищу і імені пасажира. За словами Міністра інфраструктури Володимира Козака, відповідне рішення прийняте минулого тижня, і покликаний присікти спекуляцію на залізничних квитках і, крім того, пов'язана з переходом на електронні квитки.

Вирішено ввести пред'явлення пасажиром документів, що засвідчують особу, не при купівлі квитка, а при посадці на потяг.

При купівлі ж досить назвати касирові прізвище і ім'я того, хто сяде до потягу. Документ (студентський квиток, посвідчення інваліда і т. д.) потрібний тільки при купівлі пільгового квитка, як і зараз.

Якщо прізвище складнефахівці Укрзализныци радять все ж дати документ або написати ПІБ на папері, щоб уникнути помилок. Останнє особливо актуально при поверненні квитка, адже якщо провідника можна переконати, що в квитку друкарська помилка, то касира - навряд чи.

Повернення до іменних квитків також обгрунтовується розвитком інтернет-продажів : спекулянти кинулися туди, і безіменні квитки на популярні дати і напрями розходяться за годину-два після відкриття продажу.

Але перекупники вже придумалияк можна скуповувати і перепродавати ж/д квитки навіть після введення нових правил про придбання проїзних документів. "Нам стане складніше працювати, але це не смертельно, - говорить перекупник з же/д вокзалу в Києві Василь. - Я, наприклад, можу проводити людину до вагону, де є знайомий провідник, або переоформимо квиток на потрібне прізвище через "своїх" касирів - я здав, хтось тут же купив. Але, звичайно, послуги подорожчають".

Нові правила почнуть діяти через 15 днів після публікації відповідного рішення. Очікується, що відповідна публікація з'явиться вже у березні.

Джерела: Справа, Сьогодні.

Нагадаємо, ще минулого року Б. Колісник заявлявщо з 1 січня 2013 року придбати квиток на потяг можна буде за наявності документу, що засвідчує особу. Потім Мининфраструктуры розробило проект, згідно з яким при оформленні ж/д квитка паспорт треба показувати тільки провідникові. Проте за декілька днів в міністерстві передумали і вирішилищо паспорт треба показувати також і касирові. А українські правозахисники були проти іменних квитківвважаючи, що Мининфрастуктуры принижує у такий спосіб громадян і порушує права людини.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини