Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як передати реєстраційні справи добродійних організацій?

14 березня 2013, 12:01
115
0
Реклама

Укргосреестр в листі від 12.03.2013 № 367-08-14-13 роз'яснив аспекти реалізації Закону "Про добродійну діяльність і добродійні організації" у зв'язку з численними зверненнями добродійних організацій, враховуючи необхідність виконання державними реєстраторами реєстраційних дій відносно засновницьких документів добродійних організацій, зареєстрованих до набуття чинності цього Закону.

Добродійні організації придбавають права і обов'язки юридичної особи з моменту їх державній реєстрації. Таку держреєстрацію проводять державні реєстратори по місцезнаходженню добродійних організацій. Так само здійснюється і держреєстрація припинення добродійних організацій.

Для забезпечення виконання державними реєстраторами своїх повноважень Державна реєстраційна служба України і реєстраційні служби органів юстиції повинні передати реєстраційні справи зареєстрованих добродійних організацій до 1 липня 2013 року. При цьому додаються 2 екземпляри акту прийому-передачі реєстраційної справи. Один екземпляр акту після його підписання повертається в Укргосреестр або реєстраційну службу. У разі виявлення неповноти документів в матеріалах реєстраційної справи або інших недоліків державний реєстратор вносить запис про це в актах прийому-передачі реєстраційної справи.

З метою сприяння безперебійному функціонуванню добродійних організацій Укргосреестр пропонує такий механізм передачі реєстраційних справ:

1) добродійна організація звертається до державного реєстратора з письмовою заявою;

2) державний реєстратор звертається в Укргосреестр або реєстраційну службу управління юстиції з проханням передати реєстраційну справу. Звернення може бути спрямоване держреєстратором по електронній пошті або факсом (відповідальні за передачу реєстраційних справ : Когут А. Е., Гикавый И. А., електронна пошта: yarovyi@drsu.gov.ua, kogut@drsu.gov.ua, факс: 233-64-98). Реєстраційна справа має бути передана в найкоротший строк супровідним листом з додаванням 2-х екземплярів вищезгаданих актів;

3) після вступу реєстраційної справи добродійної організації державний реєстратор повідомляє добродійну організацію про можливість подачі документів для здійснення реєстраційних дій.

Джерело: Укргосреестр.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини