Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати направлять в КСУ законопроект про Рахункову палату

13 березня 2013, 17:36
107
0
Реклама

Комітет з питань правової політики рекомендує парламенту законопроект № 2049 про внесення змін до ст.98 Конституцій (відносно повноважень Рахункової палати) включити до порядку денного другій сесії Верховної Ради сьомого скликання і направити до Конституційного Суду для отримання укладення про його відповідність вимогам статей 157 і 158 Конституцій України.

Цей законопроект розширює компетенцію Рахункової палати - пропонується внести зміни в статтю 98 Конституцій України, виклавши її в наступній редакції: Контроль від імені Верховної Ради України за надходженням засобів до Державного бюджету України і їх використанням здійснює Рахункова палата. Організація, повноваження і порядок діяльності Рахункової палати визначаються законом.

На думку членів Комітету, в законопроекті відсутні положення, які в раніше наданих виводах і прийнятих рішеннях Конституційного Суду визнавалися такими, які відміняють або обмежують права і свободи людини і громадянина або спрямовані на ліквідацію незалежності або на порушення територіальної цілісності України. Народні депутати вважають, що положення проекту відповідають вимогам статей 157, 158 КУ і не вимагають подальшого доопрацювання.

Джерело: ВР.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини