Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Бродський схвалює заборону полімерних пакетів

13 березня 2013, 12:07
154
2
Реклама

Глава Держпідприємництва Михайло Бродський погоджував проект Закону "Про обмеженні виробництва, використання, ввезення і поширення у Україні полімерних пакетів", розроблений Минрегионом. Детальніше про проект читайте в матеріалі ЮРЛИГИ "У Україні знову намагаються заборонити пакети".

Полімерний пакет - разова споживча м'яка упаковка, що має корпус у формі рукава, з дном і відкритим верхом, місткістю до 20 дм3 (згадки про товщину пакету немає). Заборона не поширюється на біологічні полімерні пакети, які розкладаються.

На думку М. Бродського, ухвалення цього Закону дозволить поліпшити стан довкілля, благоустрій територій, простимулює впровадження передових технологій виробництва екологічно безпечних пакетів.

Джерело: Держпідприємництва.

Відмітимо також, що подібний законопроект (№ 2352) вже вніс у ВР нардеп-регіонал.

Цікаво, що захисник українських підприємців думає про ситуацію, в яку потраплять у разі прийняття такої заборони підприємства, що роблять полімерні кульки. Адже вони зможуть робити тільки великі пакети. Крім того, фінансування заходів по обмеженню звернення полімерних пакетів, згідно з проектом, здійснюватиметься за рахунок засобів виробників, імпортерів полімерних пакетів, торгових мереж і суб'єктів оптово-роздрібної торгівлі (як саме - не вказано).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини