Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін готовий показати депутатам законопроект про трансфертне ціноутворення

12 березня 2013, 11:34
210
0
Реклама

"Мало хто вірив, що це можливо" - так прокоментував Міністр прибутків Олександр Клименко вчорашнє підписання главою уряду для внесення до парламенту проекту Закону про трансфертне ціноутворення.

Міністр поділився радістю від того, що добросовісні підприємці (які "прагнуть працювати легально, залишивши позаду поняття "тінь" і "мінімізація податкових зобов'язань") залучилися до розробки цього законопроекту.

Тепер черга українських депутатів прийняти рішення стосовно таких важливих законодавчих новацій. І якщо закон ухвалять, то "ми зможемо вживати фрази типу "цивілізоване ведення бізнесу" і "податкова культура" не в якості опису наших бажань і побажань, а як реальні атрибути стану національної економіки".

Джерело: Миндоходов.

Трансфертне ціноутворення - це правила податкового законодавства, згідно з якими рівень цін, які використовуються в операціях з поставки товарів, робіт або послуг між пов'язаними особами, повинна відповідати рівню звичайних цін. Питання трансфертного ціноутворення можуть виникати як в зовнішньоекономічних, так і у внутрішніх операціях.

Терміну "трансфертне ціноутворення" довго не вдавалося увійти до правового поля України. Чи зміниться ситуація в найближчому майбутньому? - детальніше в матеріалі юристів ЮФ Cai & Lenard "Вигнання з офшорного раю". Також читайте інтерв'ю з директором податково-юридичного департаменту компанії "Делойт", присвячене перспективам впровадження в Україні трансферного ціноутворення - "Трансфертні ціни: українські перспективи".

Нагадаємо також, що проект був був розроблений фахівцями ДПС за участю представників аудиторської компанії PriceWaterhouseCoopers.

Також відмітимо, що нардеп-регіонал Олексій Журавко ще в грудні минулого року подав до парламенту законопроект № 11477 про внесення змін до Податкового кодексу України (відносно трансфертного ціноутворення).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини