Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Суддям обладнали удома сигналізацією за рахунок держбюджету?

7 березня 2013, 10:01
112
3
Реклама

Кабмін учора схвалив законопроектрозроблений Мінюстом, про зміни до деяких законодавчих актів з метою посилення державного захисту суддів і їх близьких родичів. Крім того, планується усунути протиріччя в законах "Про судоустрій і статус суддів" і "Про державний захист працівників суду і правоохоронних органів".

Так, в Законі "Про судоустрій і статус суддів" пропонується розширити перелік осіб, відносно яких можуть бути застосовані спеціальні заходи захисту. А саме, окрім суддів до цієї категорії належатимуть їх близькі родичі і члени сім'ї.

Також пропонується встановити заборона на розголошування відомостей про суддів органами державної влади, підприємствами, установами, організаціями, особами, яким ці відомості сталі відомі в процесі службової діяльності.

Суддям надається право на забезпечення мобільними пристроями сповіщення про небезпеку, а також на устаткування житла протипожежної і охоронної сигналізацією за рахунок засобів державного бюджету.

Пропонується також розширити повноваження судових розпорядників по забезпеченню громадського порядку в суді, у тому числі шляхом застосування спеціальних засобів, використовуваних при охороні громадського порядку.

А в Законі "Про державний захист працівників суду і правоохоронних органів" пропонується замінити поняття "Працівник суду" на поняття "Суддя, працівник апарату суду".

Джерело: Мінюст.

Ометим, що подібний законопроект розробив в грудні 2012 року Раду суддів України (читайте детальніше - Судді хочуть улаштувати будинки сигналізацією і отримати девайсы з "тривожною кнопкою")раніше попросивши захисту у держорганів. А в січні Янукович доручив Кабміну придумати, як захистити суддів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини