Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Свободовцы придумали покарання за українофобію

7 березня 2013, 09:00
239
7
Реклама

Нардепы-свободовцы Ігор Мирошниченко і Олександр Мирний подали у ВР законопроект № 2342-1 про протидію дискримінації в Україні - як альтернативний до поравительственному проекту № 2342 (детальніше про нього читайте в матеріалі Сексуальним меншинам гарантують рівність трудових прав?).

На думку депутатів, поданий Кабміном законопроект не враховує усіх міжнародних стандартів і рекомендацій у сфері захисту прав і свобод людини і громадянина, і належним чином не забезпечує захист прав саме громадян України від проявів дискримінації. А також містить норми, дія яких може привести до порушення моралі і негативно впливати на українське суспільство. Альтернативний законопроект поданий з метою врегулювання вказаних правовідносин і захисту прав передусім українських громадян.

Законопроектом № 2342-1 пропонується в Законі про принципи запобігання і протидії дискримінації визначити, що українофобія полягає в рішеннях, діях або бездіяльності, спрямованих на приниження України як держави, української нації, культури, мови, історії і традицій. Також українофобія визначається одній з форм дискримінації.

У свою чергу, змінами в ст.161 Карного кодексу передбачається вказати, що умисні дії, спрямовані на вищезгадане приниження, караються штрафом від 500 до 750 неоподатковуваних мінімумів, або позбавленням волі строком до 2 років, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років або без такого.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини