Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Отримати пільгову іпотеку реально - запевняють в уряді

6 березня 2013, 14:40
111
0
Реклама

Порядок здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, що потребують поліпшення житлових умов, діятиме і в 2013 році, запевняють в уряді.

Як відмітив Віце-прем'єр-міністр Олександр Вилкул, громадяни, як і минулого року, зможуть отримати пільговий іпотечний кредит: "Знаю, що були нарікання через те, що цього року банки не видали ще ні іпотечного кредиту під 16 % річних, з яких, як і минулого року, громадянин мав би фактично платити лише 3 % річних, інші компенсує держава. Причина відома - були певні тимчасові обмеження, встановлені відповідною постановою уряди. Зараз ми це питання зняли і запрошуємо громадян скористатися допомогою держави і тим самим вирішити свої житлові проблеми".

У своб чергу, Міністр регіонального розвитку Геннадій Темник розповів, що вже доручив профільному департаменту Минрегиона негайно проінформувати банки, місцеві адміністрації про продовження дії Порядку здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, що потребують поліпшення житлових умов, а також провести відповідну роз'яснювальну роботу серед населення: "Ми хочемо якнайшвидше донести до населення, що така можливість з'явилася".

Українців запрошують звертатися в регіональні управління Фонду сприяння молодіжному житловому будівництву, де вони отримають необхідну інформацію про квартири, які можуть придбати у рамках програми, і банки, які беруть участь в ній.

Джерело: Минрегион.

Нагадаємо, 20 лютого 2013 року Кабінет Міністрів прийняв постановаяким вніс зміни в Порядок здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, що потребують поліпшення житлових умов.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини