Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нардеп-актор пропонує міністрам звітувати перед депутатами

6 березня 2013, 11:59
80
2
Реклама

Нардеп-свободовец Богдан Бенюк подав у ВР законопроект № 2465 відносно здійснення парламентського контролю за діяльністю Кабінету Міністрів України.

Як повідомляється в пояснювальній записці, потреба в розробці такого закону виникла у зв'язку з тим, що в Україні відсутні загальнодержавні механізми контролю за діяльністю виконавчої влади з боку суспільства, що не дозволяє ефективно реалізовувати держполітику в различніх сферах і є передумовою до виникнення масштабних корупційних дій.

Проектом передбачено внести зміни до законів "Про Кабінет Міністрів України" і "Про центральні органи виконавчої влади України", включивши в них положення, які чітко зобов'язують членів Кабміну звітувати про свою діяльність перед Верховною Радою.

Депутат хоче, щоб міністр (окрім Прем'єр-міністра) не рідше за 1 раз в рік звітував перед ВР про виконану їм роботу і стан справ в підлеглому йому міністерстві і урядових органах, підзвітних і підконтрольних членові Кабміну, в системі міністерства якого вони створені і функціонують.

Це перший законопроект депутата. До цього він тільки в колективі авторів подавав у ВР проект постанови про проведення парламентських слухань.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини