Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Продавцям дозволили дописувати на етикетках товарів неукраїнський текст

5 березня 2013, 13:42
137
3
Реклама

Продавці отримали можливість додавати текст на етикетках регіональними мовами - відповідна постанова "Про внесення зміни в пункт 17 Порядку здійснення торгової діяльності і правил торгового обслуговування на ринку споживчих товарів" прийнято на засіданні Кабінету Міністрів 4 березня 2013 року.

Відмітимо, що Законом "Про основи державної мовної політики" передбачено, що маркіровка товарів, інструкції по їх застосуванню і т.д виконуються на державній мові і на регіональній мові або мові меншості. При цьому, досі ще не визначений механізм надання мовам національних меншин статусу регіонального. Тому і виникла правова колізія.

Крім того, поряд з текстом на державній мові може розміщуватися його переклад іншими мовами, але таке право було надане тільки виробникам.

Внесеними змінами врегульовані ці моменти. Віднині питання маркіровки, етикетування і заповнення інструкції про застосування товару додатково до державної мови на регіональних мовах або мовах меншин - визначатиме сам суб'єкт господарювання.

Тобто, продавціякі зацікавлені продати товар, також зможуть доповнювати його відповідними текстами на мові, яка переважає в регіоні продажу.

Джерело: Урядовий портал.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини