Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Ціни на "премиум-продукты" не регулюватимуться державою

4 березня 2013, 12:33
126
0
Реклама

Глава Держкомпідприємництва Михайло Бродський погоджував проект постанови КМУ, який передбачає виключити з сфери державного цінового регулювання продовольчі товари "преміум сегменту". До таких відносяться товари, зроблені за поліпшеною технологією і розфасовані із застосуванням пакувальних матеріалів поліпшеної якості (тара скляна, керамічна і тому подібне).

Відповідні зміни пропонуються проектом постанови "Про внесення змін до додатка до постанови Кабінету Міністрів України від 25 грудня 1996 р. № 1548 і в Порядок декларування зміни оптово-відпускних цін на продовольчі товари". Прогнозується, що такі заходи дозволять удосконалити ціноутворення у сфері виробництва і реалізації продуктів харчування, оптово-відпускні ціни на які підлягають держрегулюванню.

Вільне ціноутворення планується ввести також на м'ясо і м'ясопродуктирозповсюдивши цю норму на яловичину, свинину без кістки, філе курей і м'ясо іншої птиці, а також ковбасні вироби вищого сорту.

Крім того, прийняття цього документу відмінить обмеження по жирності масла вершковогояке підлягатиме державному ціновому регулюванню. На сьогодні виробники уникають застосування державних регульованих цін на цю продукцію шляхом збільшення/зменшення жирності на незначну величину.

З-під сфери державного регулювання передбачається також вивести такі товарні позиції як яйця курячі вищій категорії, масло соняшникове нерафіноване в скляній тарі, цукор-рафинад і цукор очеретяний коричневий.

По инфомации прес-служби Держпідприємництва.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини