Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Українцям перехотелось скаржитися в Мінюст

4 березня 2013, 09:03
103
2
Реклама

Як свідчить статистика звернень громадян до Міністерства юстиції, українці присилають все менше скарг відносно роботи органів юстиції. Проте в рази збільшилася кількість пропозицій.

Так, впродовж 2012 року в Мінюст поступило на 45% менше скарг від громадян, в порівнянні з 2011 роком. А кількість пропозицій, що містяться в зверненнях громадян, збільшилася на 267%.

Серед осіб, що звернулися до Міністерства юстиції в 2012 році, більшість склали жителі м. Київ - 3752 осіб, Запорізької області - 1773 осіб, Хмельницької області - 1522 осіб, Київській області - 1280 чоловік і Донецькій області - 1277 чоловік.

При цьому, найбільша кількість звернень - 50,5% - торкалася діяльності Департаменту організаційного і ресурсного забезпечення, який здійснює матеріально-технічне забезпечення апарату Мінюсту. Зокрема, велика частина таких звернень торкалася пропозицій по участі в тендерах і державних закупівляхздійснюваних Міністерством юстиції.

На другому місці по кількості звернень, що поступають в Мінюст, - питання діяльності Департаменту антикорупційного законодавства і законодавства про правосуддя - більше 22%. І майже 14% звернень торкалися Департаменту взаємодії з органами влади, який відповідає за здійснення Мінюстом координації і контролю діяльності підпорядкованих служб - Пенітенціарної служби, Укргосреестра, Укргосархива, ГИС і держслужба захисту персональних даних. Крім того, 8,5% звернень торкалося діяльності Департаменту нотаріату і банкрутства, 4,3% звернень відносилися до компетенції Департаменту конституційного, адміністративного і соціального законодавства, 2% звернень - торкалася діяльності урядового уповноваженого у справах ЕСПЧ і так далі

Міністр юстиції відмітив зниження інтересу громадян до реалізації своїх правякі визначені Законом "Про доступ до публічної інформації". Якщо за неповний 2011 рік (закон набув чинності 10 травня 2011 року) в Мінюст поступило майже 1600 таких запитів, то за повний 2012 рік кількість запитів скоротилася на 21,5% (1250 звернень). Найбільша кількість запитів на публічну інформації поступила в Мінюст з Києва (438 запитів), Київської області (81 запит) і Донецької області (77 запитів).

Джерело: Мінюст.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини