Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Прихованій телерекламі алкоголю оголосили війну

1 березня 2013, 12:39
163
2
Реклама

Нині в Україні телевізійна реклама алкогольної продукції заборонена. На телебаченні і радіо ролики, що містять рекламу алкоголю, можуть виходити в ефір тільки з 23.00 до 6.00. Проте, останнім часом спостерігаються грубі системні порушення цих вимог.

Тому Громадська рада при Нацраді України з питань телебачення і радіомовлення вирішила перевірити дотримання телерадіокомпаніями законодавства відносно спонсорства алкогольних напоїв. Для фіксації порушень буде проведений моніторинг ефіру як в робітники, так і у вихідні дні.

Причому, йтиметься не лише про ротацію роликів, але і про прихованій рекламі. Як показують результати всеукраїнських досліджень, проведених Київським міжнародним інститутом соціології (4-10 лютого, 2000 респондентів-телеглядачів) 89,6% українців вважають будь-які згадки найменувань торгових марок алкоголю рекламою. Причому, це прямо впливає на їх поведінку як споживачів, особливо на молодь. Кожен п'ятий респондент у віці 18-29 років відмітив, що купує алкоголь саме тих марок, инофрмацию про яких отримує завдяки телебаченню.

Источоник: eizvestia.com.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини