Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У земкадастре зареєстровано більше ста тисяч нових ділянок

28 лютого 2013, 13:51
109
0
Реклама

Цього року з початку роботи Національної кадастрової системи фахівці територіальних органів земельних ресурсів зареєстрували вже 100 тис. нових земельних ділянок. Також держреєстратори надали 37 тис. витягів із земельного кадастру. Як запевняють в Госземагентстве, з кожним днем темпи робіт по реєстрації і видачі виписок з кадастру ростуть.

Публічну кадастрову карту, яка є важливою складовою Національної кадастрової системи, відвідали більше 1 млн. користувачів. Від громадян поступило 12 тисяч звернень, які в он-лайн режимі зареєстровані і спрямовані в роботу. Крім того, дані про 110 тисяч ділянок вже виправлено в автоматичному режимі.

Фахівці земельного відомства передали в реєстр речових прав інформацію про 86 888 зареєстрованих земельних ділянок. У свою чергу від реєстратора речових прав поступила інформація про зареєстровані права на 1 867 земельних ділянок. Всього від держреєстраторів поступило 3 558 запитів.

Нагадаємо, що відповідно до Порядку ведення Госземкадастра державний кадастровий реєстратор для здійснення держреєстрації земельної ділянки впродовж 14 календарних днів з дня реєстрації відповідної заяви перевіряє представлені на реєстрацію документи і за результатами перевірки здійснює держреєстрацію земельної ділянки або приймає рішення про відмову в реєстрації.

Джерело: Госземагентство.

Читайте також матеріал ЮРЛИГИ : Реєстрація нерухомості і землі : нотаріальні і інші аспекти. І дивитеся на ЮрTV відеопораду експерта : Купив землю, що далі?.

Більше інформації на тему "Нова процедура реєстрації землі" можна отримати тут.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини