Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нардепи пропонують ввести мораторій на закриття шкіл

28 лютого 2013, 10:57
121
0
Реклама

Парламенту запропоновано встановити безстроковий мораторій на закриття загальноосвітніх учбових закладів по усій території України. Про це говориться в законопроекті № 2352 (автори - народні депутати С. Лабазюк, С. Ивахив і С. Мартыняк).

Закриття шкіл, на думку депутатів, незважаючи на можливість незначної короткочасної економії коштів, в довготривалій перспективі завдає значного збитку громадянам відповідної території стосовно здобуття повної середньої освіти, а також негативно впливають на функціонування і зміцнення інституту сім'ї в українському суспільстві і державі в цілому.

Згідно з прогнозами авторів законопроекту, встановлення мораторію сприятиме розвитку утворення на селі, дозволить забезпечити реалізацію конституційного права громадян на здобуття загальної середньої освіти, захистить школи в містах і сільській місцевості від загрози ліквідації.

У свою чергу, нардеп О. Доний зареєстрував проект постанови № 2367 про введення мораторію на закриття учбових закладів системи загальної середньої освіти, розташованих в сільській місцевості.

Нардеп роз'яснив, що місцеві держадміністрації, посилаючись на відсутність в місцевих бюджетах необхідних коштів на утримання сільських шкіл, ігноруючи позицію селян, і під прикриттям так званої "оптимізації" - приймають рішення про закриття сільських шкіл, що робить неможливим для дітей доступ до якісної освіти, призводить до соціальних конфліктів, створює напругу.


Нагадаємо, що до парламенту поданий законопроект про мораторие на закриття лікарень.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини