Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Для залучення інвестицій Україна має намір використовувати будівельні контракти міжнародного зразка

28 лютого 2013, 10:26
236
0
Реклама

"Застосування форм будівельних контрактів, типових для більшості провідних країн світузробить українське будівництво більше конкурентним і успішним. Крім того, це створює додаткові можливості для залучення інвестицій у вітчизняне будівництво"- сказав Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вилкул на круглому столі за участю представників Міжнародної Федерації інженерів-консультантів (FIDIC), Європейського банку реконструкції і розвитку, Асоціації інженерів - консультантів України, представників будівельних і громадських організацій України і зарубіжжя.

Були розглянуті проблемні питання по реалізації в Україні будівельних проектів по контрактах, ув'язнених відповідно до формами FIDIC. З метою їх поширення в Україні учасниками круглого столу досягнута домовленість про співпрацю у сфері адаптації цих контрактів до чинного українського законодавства.

Контракти на виконання будівельних робіт, складені по формах FIDIC, в порівнянні із загальновживаними в Україні договорам підряду, характеризуються більшою деталізацією як "Загальних" так і "Особливих умов", що дає можливість забезпечувати вищий рівень контролю за цільовим використанням засобів, координацію дій усіх учасників проекту. У результаті це сприяє зниженню ризиків учасників інвестиційно-будівельного проекту, підвищенню якості робіт і скороченню термінів будівництва об'єктів.

Згідно методології FIDIC "Загальні умови" контракту є типовими і можуть бути застосовані у будь-якій країні світу. Умови, положення і особливості законодавства країни, в якій здійснюється будівництво, враховуються в "Особливих умовах".

Також на заході відмічено можливість отримання Україною гранту ЄБРР на впровадження типових форм контрактів FIDIC у сфері проектування і будівництва в Україні.

ДОВІДКА: FIDIC (Міжнародна федерація інженерів-консультантів) була заснована в 1913 р. Головною метою організації являється регулювання взаємин учасників міжнародних інвестиційно-будівельних процесів на основі розробки і публікації типових форм контрактів. На сьогодні фахівцями FIDIC розроблені типові контракти на створення об'єктів цивільного будівництва, електромонтажні роботи і роботи по монтажу механічного устаткування, на проектування і будівництво об'єктів "під ключ".

Джерело:
Минрегион.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини