Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Працедавців хочуть зобов'язати платити пеню за затримку зарплати

28 лютого 2013, 09:41
223
2
Реклама

Ввести виплату недержавними підприємствами пені працівникам в розмірі 1 % від простроченої суми зарплати за кожен день затримки пропонує депутат-регіонал Антон Яценко.

Законопроектом № 2388 пропонується внести зміни до Кодексу законів про працю і встановити, що у разі порушення передбачених законодавством термінів виплати зарплати або її частини власником, уповноваженим ним органом, які є об'єднанням громадян, підприємством, установою, організацією, що не фінансуються і не дотуються з бюджету, додатково з компенсацією втрати частині доходу, співробітникові виплачується та, що відповідає пеня.

Також пропонується визначити, що зарплата повинна обчислюватися тільки в грошовій формі, а у випадках виплати в натуральній формі пропонується обмежити круг товарів, якими здійснюється така виплата, призначеними для особистого користування співробітника і членів його сім'ї. Але пропонується встановити заборона на виплату зарплати у вигляді алкогольних, тютюнових або наркотичних засобів.

Депутат пропонує заразом посилити адміністративну і карну відповідальність за порушення трудового законодавства. Зокрема, збільшити покарання за незаконне звільнення працівника з роботи за особистими мотивами, а також інше грубе порушення законодавства про працю з 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів і збільшити максимальний термін позбавлення права обіймати певні посади з 3 до 5 років.

Також передбачається збільшення штрафу на такі ж суми за грубе порушення угоди про працю посадовцем підприємства, установи, організації шляхом обману або зловживання довірою або примусом до виконання роботи, не обумовленої угодою.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини