Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Зміни в порядок видалення дерев розкритиковані Бродським

26 лютого 2013, 12:41
138
1
Реклама

Голова Держпідприємництва не підтримав проект постанови "Про внесення змін до Порядку видалення дерев, кущів, газонів і квітників в населених пунктах" (про документ ЮРЛИГА розповідала в матеріалі "З дворів малозабезпечених громадян безкоштовно видалятимуть аварійні дерева").

Як повідомили в Держпідприємництва, проект істотно відрізняється від попередньої його редакції, раніше підтриманої. Так, розробником запропонований ряд положень, які міняють процедуру прийняття компетентним органом рішення про видалення зелених насаджень.

Зокрема, збільшується термін, впродовж якого такий орган повинен затвердити склад комісії. Якщо згідно діючої редакції Порядку склад комісії затверджується впродовж 3 днів після вступу заяви, то проектом змін зазначений термін збільшується до 10 днів. Також на 2 дні збільшується термін підготовки головою комісії проекту рішення. Таким чином, часовий проміжок починаючи з моменту подачі заяви і до отримання компетентним органом проекту рішення об видалення зелених насаджень, збільшується майже удвічі - з 8 до 15 днів.

А це жодним чином не сприятиме створенню умов для оперативного розгляду заяв і оперативної роботи комісії, як це передбачає розробник, відмічають в Держпідприємництва. Проте, такого результату можна було б досягти, виключивши із складу комісії представника Госэкоинспекции без збільшення терміну формування і діяльності самої комісії. Саме такий механізм регулювання пропонувався в попередній редакції проекту постанови.

Окрім цього, проектом Змін пропонується норма, згідно якої громадяни, які потребують соціального захисту, мають право звертатися в органи місцевого самоврядування за отриманням допомозі на видалення аварійних, сухостойных і фаутних дерев на їх земельній ділянці, тільки у разі наявності на це засобів в місцевому бюджеті, тобто, зобов'язання органу місцевого самоврядування надати таку допомогу - ні.

Джерело: Держпідприємництва.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини