Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутат хоче заборонити пакети

25 лютого 2013, 11:33
207
2
Реклама

Поки в уряді довго думають про заборону полімерних пакетів, такий законопроект вже вніс у ВР нардеп-регіонал Ігор Цыркин. Замість полімерів тривалого розщеплювання передбачається використовувати быстроразлагаемые біологічні полімерні пакети і упаковку.

Законопроектом № 2353 пропонується обмежити використання полімерних пакетів і упаковок тривалого розщеплювання - заборонити виробництво, імпорт, використання, а також поширення полімерних пакетів об'ємом менше 35 літрів і завтовшки менше 0,025 мм.

Крім того, заборона діятиме і на упаковки, які складаються з картону, паперу і полімерної плівки екструзії або парафіну.

Фінансування заходів по обмеженню обороту полімерних пакувальних пакетів і упаковок нардеп пропонує здійснювати за рахунок засобів виробників, імпортерів пакетів, торгових мереж і суб'єктів оптово-роздрібної торгівлі.

З метою надання підприємцям часу на адаптацію виробництва (чи його перекваліфікацію) заборона на виробництво, використання, ввезення і платне або безкоштовне поширення на території України (окрім транзиту вантажів) полімерних пакувальних пакетів і упаковок тривалого розщеплювання пропонується ввести з 1 липня 2013 року.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини