Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Минрегион придумав, як поліпшити якість послуг в громадських туалетах

25 лютого 2013, 09:57
96
0
Реклама

У проекті урядової постанови, текст якого опублікований на офіційному сайті Минрегиона, пропонується удосконалити нормативно-правову базу сфери надання послуг з користування громадськими туалетами на об'єктах благоустрою населених пунктів. З цією метою планується щорічно проводити індексацію тарифів на користування громадськими убиральнями.

Згідно з проектом, тарифи, які встановлюються на рівні повної планованої собівартості послуг, фіксуються щорічно, і визначаються окремо для стаціонарних громадських туалетів і мобільних санітарно-технічних приладів.

Передбачається, що в розрахунок тарифів включатиметься повна планована собівартість послуг з користування, планований прибуток, податки і збори, річний об'єм надання послуг. Крім того, тариф збільшується на суму ПДВ.

У разі зміни впродовж терміну дії тарифів окремих складових економічно обгрунтованих витрат з причин, які не залежать від оператора, зокрема - збільшення або зменшення податків і зборів, мінімальної заробітної плати, орендної плати і амортизаційних відрахувань, підвищення або пониження цін на паливно-енергетичні і інші матеріальні ресурси, вартість послуг інших спеціалізованих підприємств, необхідних для забезпечення змісту громадських убиралень в належному технічному і санітарному стані, - здійснюється корекція тарифів.

На думку розробників документу, такі нововведення забезпечать відповідність рівня тарифів економічно обгрунтованим витратам, створення умов для беззбиткового функціонування суб'єктів господарювання, підвищення санітарного стану громадських убиралень, а також - забезпечать захист користувачів від необгрунтованого збільшення цін на надання послуг по користування громадськими туалетами.

Джерело: Минрегион.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини