Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чиновникам заборонять прикрашати кабінети музейними експонатами?

21 лютого 2013, 14:59
133
1
Реклама

Нардеп Сергій Мищенко своїм законопроектом № 2347 запропонував доповнити ст.21 Закону про музеї новим абзацом - заборонити передавати в індивідуальне або інше використання музейних предметів і музейних колекцій, музейних зборів і предметів музейного значення, що є державною або комунальною власністю.

Крім того, пропонується доповнити ст.92 КоАП новим абзацом про введення адміністративної відповідальності за порушення порядку передачі предметів культурної спадщини з місць їх постійного зберігання і підвищити санкції за порушення цієї статті.

Депутат вважає, що останніми роками в Україні спостерігається поширення особистого і нецільового використання посадовцями органів держвлади музейних предметів, зокрема - для интерьерной обробки приміщень у будівлях і спорудженнях органів влади, кабінетів їх посадовців та ін.

Чинним законодавством не врегульовані питання заборони таких дій з боку посадовців органів держвлади і повернення таких предметів в місця їх постійного зберігання. Цим законопроектом пропонується усунути цей пропуск в законодавстві і зробити музейні цінності незайманими.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини