Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кому видавати молоко "за шкідливість" - визначено в законопроекті

20 лютого 2013, 12:08
1863
1
Реклама

Безкоштовне забезпечення працівників молоком і газованою солоною водою за важкі і шкідливі умови праці передбачено законодавством. Але користуючись неузгодженістю нормативної бази і посилаючись на відсутність засобів або недостатнє фінансування, більшість працедавців ухиляються від забезпечення працівників молоком або рівноцінними йому харчовими продуктами і газованою солоною водою. Це одна з причин зростання випадків професійних захворювань, запевняє нардеп-регіонал Валентина Лютикова, і пропонує законопроектом № 2323 поліпшити захист соціальних прав працівників.

Пропонується уточнити формулювання положень ст.166 КЗоТ і встановити, що працівникам, які у зв'язку з виробництвом піддаються дії шкідливих хімічних речовин (зараз - "на роботах з шкідливими умовами праці") видаються безкоштовно по встановлених нормах молоко чи інші рівноцінні харчові продукти.

Стосовно забезпечення газованою солоною водою передбачено доповнити ст.167 КЗоТ і зобов'язати власника безкоштовно забезпечити такою водою працівників, які зайняті на виробництві з температурою повітря, що перевищує встановлені гігієнічні нормативи.

Відповідні зміни заплановано внести і в Закон "Про охорону праці".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини