Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Експерти при НКЦБФР допоможуть акціонерним товариствам вирішити проблеми "мертвих душ"

12 лютого 2013, 12:36
250
0
Реклама

Експертний радий з питань корпоративного управління при НКЦБФР на своєму першому засіданні підтримав положення і рекомендації, які можуть розв'язати проблему "мертвих душ", або так званих "неефективних" власників акційякі виникли в результаті масової приватизації.

З початком масової приватизації у багатьох акціонерних товариствах виникла значна кількість "відсутніх" акціонерів, яких з різних причин не цікавить реалізація корпоративних прав, вони роками не з'являються на загальні збори акціонерів. В деяких випадках це може істотно ускладнити діяльність акціонерного товариства. Найбільш очевидна проблема, з якою можуть зіткнутися акціонери при проведенні загальних зборів, - відсутність кворуму і, як наслідок, неможливість ухвалення життєво важливих для компанії рішень.

Експерти планують допомогти АТ позбавитися від тих міноритарних акціонерів, які не користуються своїм правом брати участь в загальних зборах акціонерів і залучатися до управління компанією.

Рекомендації, які надали на розгляд Комісії представники Центру корпоративного права, являються покроковими радамиякі можуть допомогти компаніям в цьому питанні.

За інформацією прес-служби НКЦБФР.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини