Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутат хоче підвищити вартість оренди з/х землі

12 лютого 2013, 12:07
158
0
Реклама

Нардеп Геннадій Бобов зареєстрував законопроекти, які дозволять встановити єдину ставку орендної плати за сільськогосподарську землю. Мета проектів - підвищення рівня соціального захисту сільського населення, власників земельних ділянок сільськогосподарського призначення і збільшення надходжень до місцевих бюджетів.

Пропонується встановити, що розмір річної плати за оренду земельної ділянки з/х призначення, земельної частки (паю) не може бути менше 4,5 % вартості цієї земельної ділянки, земельної частки (паю).

Законопроект № 2253 передбачає соответствуюшие зміни в ст.288 Податкового кодексу, а законопроект 2254 - в ст.21 Закону про оренду землі.

"Я пропоную ввести в Україні наш, черкаський досвід, і платити селянам за оренду землі 4,5 %. На Черкащині більшість агропроизводителей виплачують таку ставку вже майже два роки. І відгуки дуже позитивні. В цілому ж по Україні за перше півріччя 2012 ця ставка складала трохи більше 2 %. Тобто менше, ніж у відповідному Указі Президента, де встановлюються 3 %. В середньому за цей період селянин за 1 гектар отримує 470 гривен. Це неподобство. Я вважаю, що коли українська продукція успішно експортується, коли держава ставить амбітні завдання по розвитку зовнішньої торгівлі продукцією АПК, то селянин повинен отримати справедливу плату, а не "сльози"як зараз. Крім того, ця ініціатива дозволить наповнити бюджети сільських рад, дасть в село "Живу копійку"- повідомляв Г. Бобів на своїй Фейсбук-сторіночці.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини