Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Фізособам-підприємцям без найнятих робітників можуть спростити процедуру припинення діяльності

8 лютого 2013, 15:26
191
2
Реклама

Міністерство юстиції знову пропонує полегшити процедуру припинення діяльності підприємців, які не мають найнятих робітниківі виносить на громадське обговорення проекти законів "Про внесення змін до Податкового кодексу України відносно спрощення процедури державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичних осіб-підприємців, які не мають найнятих робітників" і "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України відносно заявительного принципу державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичних осіб - підприємців, які не мають найнятих робітників".

Законопроекти передбачають впровадження заявительного принципу припинення такої діяльності. Після їх прийняття ля припинення підприємницької діяльності фізособою-підприємцем, яке не має найнятих робітників, досить буде лише подати заяву держреєстраторові про припинення підприємницької діяльності. Після чого таке припинення буде зареєстровано негайно.

Передбачається, що це створить сприятливі умови для припинення малого бізнесу в Україні - спростить і здешевить відповідну процедуру, кардинально скоротить час на її проведення, зменшить черги в державних реєстраторів.

Зауваження і пропозиції до вказаних проектів законів приймаються від фізичних і юридичних осіб, їх об'єднань до 1 березня 2013 року на адресу: г.киев, вул. Городецкого, 13, Міністерство юстиції України, Департамент взаємодії з органами влади. Адреса електронної пошти : t.klochko@minjust.gov.ua .

За інформацією прес-служби Мінюсту.

Нагадаємо, що влітку 2012 року Мінюст вже виносив на обговорення такий законопроект, детальніше читайте - Позбавитися від статусу фізособи-підприємця стане простіше?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини