Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Ляшко і Матиос хочуть відмітити день смерті українського поета

8 лютого 2013, 13:52
287
0
Реклама

Народні депутати Олег Ляшко і Марія Матиос подали у ВР проект постанови від 07.02.2013 № 2230 про відмічання 45-річчя з дня смерті видатного українського поэта-"націєтворця", письменника, культуролога-енциклопедиста, публіциста і літературного критика Євгенія Маланюка.

Ця дата випадає на 16 лютого 2013 рокуі депутати пропонують урочисто відмітити її на державному рівні. Для цього Кабміну пропонується створити відповідний організаційний комітет, розробити і затвердити план необхідних заходів, забезпечити освітлення в ЗМІ життєвого шляху і творчості Е. Маланюка.

Зокрема, передбачається проведення в Києві і пгт Новоархангельск Кіровоградської області (а також в інших містах) урочистих зборівприсвячених вшановуванню пам'яті Е. Маланюка; організацію в музеях і бібліотеках тематичних книжних виставок; підготовка телі - і радіопередач про життя і творчість поета; включення в учбові програми української літератури творчості Е. Маланюка і тому подібне

Серед пропозицій - випуск срібної пам'ятної монети і серії поштових марок, присвячених 45-річчю з дня смерті поета, встановлення пам'ятника на малій батьківщині Е. Маланюка в Новоархангельске.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини