Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Звільнених військовослужбовців навчатимуть за держзасоби

8 лютого 2013, 11:09
104
0
Реклама

Уряд постановою від 4 лютого 2013 роки № 73 затвердило Порядок використання засобів, передбачених в держбюджеті для соціальної адаптації військовослужбовців, звільнених в запас або відставку. Головним розпорядником бюджетних коштів і відповідальним виконавцем бюджетної програми є Минсоцполитики.

Бюджетні кошти спрямовуються на професійну підготовку, перепідготовку і підвищення кваліфікації військовослужбовців Збройних Сил, що підлягають звільненню у зв'язку із скороченням штатів або проведенням організаційних заходів, за станом здоров'я, осіб, звільнених з військової служби у ВС у зв'язку із скороченням штатів або проведенням організаційних заходів, а також військовослужбовців інших військових формувань і правоохоронних органів спеціального призначення, Госспецтрансслужбы.

Минсоцполитики в межах відповідних бюджетних асигнувань робить висновок з учбовими закладаминезалежно від форми власності, договори про надання послуг з профобучению звільнених військовослужбовців.

Умови такого договору повинні передбачати, зокрема:

- недопущення включення в собівартість послуг з профобучению витрат, які безпосередньо не пов'язані з їх наданням, або необгрунтованого збільшення вартості таких послуг;
- відповідальність за невиконання або несвоєчасне виконання зобов'язань, у тому числі застосування штрафних санкцій;
- представлення щоквартальне до 15 числа наступного місяця учбовими закладами в Минсоцполитики інформації про виконання договору.

Не допускається напрям бюджетних коштів на:

- придбання послуг, які безпосередньо не пов'язані з профобучением звільнених військовослужбовців;

- оплату посередницьких послуг;

- фінансування заходів, які проводяться за рахунок витрат, передбачених іншими бюджетними програмами;

- проведення заходів, метою яких є отримання прибутку.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини