Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Аваков хоче заборонити даішникам супроводжувати Януковича

31 січня 2013, 11:46
121
0
Реклама

Нардеп Арсеній Аваков стурбований зухвалою поведінкою на дорогах України спеціальних підрозділів МВС і Управління держохорони, які здійснюють супровід вищих посадовців, грубим порушенням ними ПДД і зневагою правами громадян.

Його законопроектом № 2127 пропонується внести зміни в ст.26-1 Закону "Про дорожній рух" - відмінити можливість обмежувати або забороняти рух транспортних засобів, пішоходів на окремих ділянках вулиць, автомобільних доріг під час проїзду автомобільним транспортом Президента України, Голови ВР і Прем'єр-міністра України.

Законопроектом також пропонується внести зміни ст.18 Закону "Про державну охорону органів державної влади України і посадовців" - відмінити можливість тимчасово обмежувати або забороняти під час здійснення охоронних заходів рух транспортних засобів і пішоходів на вулицях і дорогах під час проїзду автомобільним транспортом Президента, спікера і Прем'єра.

Крім того, А. Аваков хоче заборонити супровід спецпідрозділами ДАІ транспортних засобів, в яких пересуваються Президент України, Голова ВР, Прем'єр-міністр і інші вищі посадовці держави, і не допускати обмеження конституційних принципів рівності громадян, свободи пересування і інших прав і свобод людини при обмеженні або забороні дорожнього руху під час проїзду окремих осіб, відносно яких здійснюється держохорона.

Відмітимо, що подібний законопроект раніше подали у ВР А. Павлівський і А. Бригинец, читайте про їх варіант змін в матеріалі
Для кортежів перших осіб держави більше не обмежуватимуть рух під час пік?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини