Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Судам хочуть заборонити заарештовувати рахунки ЗМІ для забезпечення позову

30 січня 2013, 13:28
124
0
Реклама

Нардепы-свободовцы Ігор Мирошниченко і Олександр Мирний помітили часті випадки втручання органів держвлади в діяльність ЗМІ. А недосконалість чинного законодавства дозволяє здійснювати тиск обмежити поширення тієї або іншої інформації. З метою недопущення блокування діяльності засобів масової інформації депутати внесли у ВР законопроект № 2122.

Законопроектом пропонується доповнити новими положеннями закони "Про телебачення і радіомовлення", "Про друкарські засоби масової інформації (пресі) в Україні", ГПК, КАС і ХПК - заборонити судовим органам накладати арешт на рахунки і майно ЗМІ, також заборонити накладати заборону на надання або обов'язок відносно здійснення певних дій, в порядку вжиття заходів по забезпеченню позову.

Депутати пояснили, що судові органи під час розгляду суперечок, учасниками яких виступають ЗМІ, наділені законодавством можливістю накладати арешт на майно або рахунки медіа або забороняти їм здійснювати певні дії в порядку забезпечення позову, не вирішуючи при цьому суперечки по суті. Зважаючи на специфіку діяльності ЗМІ (оперативне реагування на події, безперервність, періодичність та ін.), такі дії судів фактично блокують інформаційну діяльність, що призводить до порушення конституційних прав громадян на інформацію.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини